cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Community Tip - Visit the PTCooler (the community lounge) to get to know your fellow community members and check out some of Dale's Friday Humor posts! X

Interchange + family tables

KOENVERSCHOOTEN
1-Newbie

Interchange + family tables

Hi,

I have a problem with replacing sub assemblies through a interchange assembly in an other fam. table.

For example:

  • 0211545_PLAC005.ASM is an instance of BUSHING_PLAC005.ASM
    This has a arcing horn 0215353_PLAC002.ASM and is an instance of ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC002.ASM.
  • 0211575_PLAC005.ASM is an instance of BUSHING_PLAC005.ASM
    This has a arcing horn 0215353_PLAC003.ASM and is an instance of ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC003.ASM.

I have placed generic models ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC002.ASM and ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC003.ASM in a interchange assembly.

The problem is now if I replace 0211545_PLAC005.ASM to 0211575_PLAC005.ASM it can not find assembly 0215353_PLAC003.ASM.

I think it should find it through the interchange assembly but it does not work properly. If I retrieve the assembly 0215353_PLAC003.ASM in session then it works but it should it automatically.

How can I let it work properly?

Best regards, Koen.

0211545_PLAC005.JPG0211575_PLAC005.JPG


This thread is inactive and closed by the PTC Community Management Team. If you would like to provide a reply and re-open this thread, please notify the moderator and reference the thread. You may also use "Start a topic" button to ask a new question. Please be sure to include what version of the PTC product you are using so another community member knowledgeable about your version may be able to assist.
5 REPLIES 5

Is everything in the same directory? You may just be having a search path problem.

Hi, the models are in a library. Not in the working directory. But I work with a catalog file and all the models in the library are in the same folder.

But I will investigate this further on monday.

Best regards, Koen.

Hi,

I have opened models ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC001.ASM and ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC002.ASM in session.

I only opened the generic models in session, no instances. Normally the search path would not be a problem then?

It has still the same problem when I want to replace 0211545_PLAC005.ASM to 0211575_PLAC005.ASM.

It says the following:

'0215353_PLAC003' cannot be retrieved.
Failed to replace member ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC001 (M189), 0211575_PLAC005.
Automatic regeneration of the parts has been completed.

If I retrieve the instance 0215353_PLAC003 in session and go back to the model and regenerate then 0211575_PLAC005 regenerate correctly.

It seems that I have the problem with other models also. If I want to replace a model with a instance of an other generic via interchance it does not work properly.

Koen.

It seems that I can not retrieve automatically assembly 0215353_PLAC003.ASM.

I start with an empty session.

> Open file

> File name: 0215353_PLAC003.ASM

> Open

It says: Can not retrieve 0215353_PLAC003.ASM

If I do the same with the generic name.

> Open file

> File name: ARCING_HORN_BOTTOM_PLAC003.ASM

> Open

It retrieves the model perfectly.

Why does Proe can not find the instance in the fam. table at once? Is this not normally possible?

PS: I do not work with accelerate files (.xas or .xpr).

Best regards, Koen.

Hi, I have fixed the problem.

Every generic model saves a IDX file as the name of the workdirectory. IDX = Instance Index Files.

It is a file with all instance members linked to the generic model.

I updated the IDX file with every generic model and placed the file into the library in the same folder of the generic models.

Now he can find the instances directly.

Best regards, Koen.

Top Tags