cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Remedy for Adept 7 "unexpectedly quitting" using PC-Xware 5.01d /

Newbie

Remedy for Adept 7 "unexpectedly quitting" using PC-Xware 5.01d /

Dear Adepters,

Has anyone met, and found a remedy for, the following problem?

Adept quits unexpectedly (segmentation violation)
when the X emulator "PC-Xware" from NCD is used.
Using another X emulator "X/Vision" works fine (which is quite
surprising since that's an old NT 3.51 version).

The SEGV occurs now and then in a seemingly random way
when text is inserted (using ACL) or removed,
but much too often for the application to be useful.

Due to the asynchronous character of the X protocol
it's hard to decide exactly _what_ causes the crashes,
but they seem to be related to goto_oid(), insert(),
or the delete_mark command.

A strange detail is that the SEGV seems to occur several
tenths of a second _after_ the said functions have finished.
But this might another artefact of the asynchronicity (sic!) of X?

I've tried to trace what happens using both "truss"
and "xscope" but due to my very limited knowledge of X
those fine tools give me no clues.

I've also fiddled with the PC-Xware configuration
(colors, backing store, fonts) in all imaginable way.

Adept 7.0C is running under SunOS 5.5.1 (aka Solaris 2.5.1)
on an UltraSparc (sun4u) monster. The X server (X emulator)
is "PC-Xware" 5.01d (as recommeded by NCD) under NT 4.0/SP3.

The problem has been reproduced on several PCs, as well as
when Adept is running on a SparcStation 20 with SunOS 5.5.

The obvious solution would of course be to use X/Vision
instead of PC-Xware. But since other applications don't work
with X/Vision, but work fine with PC-Xware, this would be
a logistic nightmare...

In advance, thanks for any input!

/Svante Kleist, Nemesis SystemDesign. Stockholm, Sweden.
Tags (2)
Announcements