cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problems With Mechanica Bridge

Problems With Mechanica Bridge

We are having problems starting Mechanica is ProE. When we go applications and chose Mechanica, the Mechanica Model Setup dialog box opens and we leave the defaults and choose OK. A License Check message box pops up stating, "Unable to get required Mechanica license. Please contact your sales rep."

If we go back the to Mechanica Model Setup and check FEM Mode, Mechanica seems to run. The default has Model type selected as "Structure" and the Defalt Interface as "Bonded." And when we check FEM Mode, "Merge Coincident Nodes" under Properties is also checked.

This works in the beginning, however, going through the Analysis video, we can get through all the massing of points, weighting of links, and setting surfaces to Aluminum 7001, but when we go to the meshing part, we get stuck. We have the error message that it can't mesh because the weighted link between the spars at Point 53 doesn't work. It says "A Weighted Link with no reference nodes has been found. Meshing is terminated. Source: FEM Mesher." with the above Weighted Link highlighted. In the video, your source is AutoGEM, while ours is the FEM one.

Any help would be greatly appreciated.

1 REPLY 1

Re: Problems With Mechanica Bridge

Hi Daryl,


Can you please sendmeyour license file for the license server?

I want to make sure that mechanica is included.

Mark