cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

creo 5 diplay issues

Re: creo 5 diplay issues

I have an intel HD graphic card and adapterin my computer.thx for the help! what do i do with this file?Ican't open it

Re: creo 5 diplay issues

Robert, close the ProEngineer if you have it open, then in the ProEngineer School Edition intalation directory look for the "text" folder, make a backup of your original config.pro an copy the one that attached in my last message, start ProEngineer again go to tools>options and try to find the option you need.

regards.

Re: creo 5 diplay issues

Hi. I'm able to run the program, but it's really slow. Before I go and get a different graphics card, is there some sort of option I can change? I've looked for the open gl option that people were talking about, but I can't find it. Thanks

Re: creo 5 diplay issues

Hello Lisa it will be great to help you.

ProEngineer software WF 5.0 use many resources from your Graphic Card, the most recommend card is the kind of "Quadro FX" this card has been designed to have a good performance working with 3D design software such as ProEngineer, Catia, SIEMENS NX ...etc, this card it is not a game card , however if your desktop or laptop does not have this kind of card probably you will experience many graphic problems working with ProEngineer WF 5.0, but do not worry Lisa Let’s work around this problem, in windows 7 go to Start>System>Advanced system settings>"select the Advance tab" and make click on "settings..."> on "Performance Options “dialog box select Visual Effects tab then option "Adjust for best performance".

Lisa after you do the above, don't be panic on what happen to windows environment, you will lose the previous design on your windows but you can go back on settings an recover all again when you do not work with ProEngineer, all you need to do is to go to the Performance Option dialog box and select "Adjust for best appearance", and you'll have a gain the nice windows.

Ok, next step, open ProEngineer WF 5.0, and start a new part then go to Tools> Options, the Options windows will be opened, at the bottom of this windows there is a field called "Option" here is here you can look for any other option that is not use in your section, let's look for the option "use_software_opengl" set its value to "yes".

Congratulations you did it, and did it well, now try to make your first master piece Lisa you will enjoy ProEngineer WF 5.0.

regards.

Jorge Luis Martinez Graciliano

VIRTUAL PARAMETRIC

Re: creo 5 diplay issues

Lisa,

1) A couple things could fix your graphics issue:

  1. Update your graphics driver. This is typically difficult as Win7 always seems to stay it is already up to date. I suggest going to your computer manufactures website to find the latest.
  2. I have found with the lower-end, internal cards, setting the graphics to be 16bit rather than 32bit makes a huge difference. Your background will not blend as nicely (it will be kind of stripped because of fewer colors being used) but it enables the software to work as it should.

Hope this helps.

Regards,

Adam