cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Missing OLE Components

Highlighted
Newbie

Missing OLE Components

Hello,

after deinstalling a parallel Mathcad 14 installation and registering Mathcad to Net, the converter into Prime 2.0 works but all the OLE components have gone. What are the best options I have to be productive again with both Mathcad 15 and Prime 2.0.

PS: I already have re-installed Mathcad 15 without any changes at all.

PSS: I did find some hints towards using regall.bat, but this relates to Mathcad 8, what is the procedure with Mathcad 15

many thanks

best regards

Tags (2)
5 REPLIES 5

Re: Missing OLE Components

Normally I would say that you should run mcregister.exe in the Mathcad15 folder as Administrator, but as you wrote in another thread (http://communities.ptc.com/message/199069#199069) you already did.

Maybe it helps to find mcmreg.exe, start it and navigate to the *.mcm files in the Mathcad15/mcm folder and register them that way.

Re: Missing OLE Components

Thanks, I guess regsitering ocx is something different. May be removing

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package

caused the problem.

Would it be possibile installing the 2008 version?

thanks

Re: Missing OLE Components

Efried schrieb:

Thanks, I guess regsitering ocx is something different.

You are right, my fault.

May be removing

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package

caused the problem.

Would it be possibile installing the 2008 version?

That sure will be the cause. I don't think that version 2008 will do good as the preinstallation instructions for Mathcad 15 insist on Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package SP1 (x86) (otherwise they would have added: or higher). YOu can download it here: http://www.microsoft.com/downloads/de-de/details.aspx?FamilyID=200b2fd9-ae1a-4a14-984d-389c36f85647

I'm not sure but maybe you have to (re)install Mathcad after the installation of this pack.

Hope it helps.

Re: Missing OLE Components

Hello,

I did the manual regsvr32 *.ocx job, and Heureka! it works

Re: Missing OLE Components

Can you please be more descriptive? I am having this same problem; controls dont work but web controls do. I tried restarting my computer, repairing, uninstalling and re-installing, I tried the "mcmreg.exe" fix from this thread:

http://communities.ptc.com/thread/33757