cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

Level 1

missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

Hi all

I have just begun the thingworx studio trial.

After install the studio,I tried to create a project,but there occurs some errors。(refer to the pic pls)

I wonder maybe I missed some necessary settings ...can anyone give me some advice?

Thank you in advance。

5 REPLIES 5

Re: missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

pls refer the blog below

[10:16:38] Studio Version 1.9.1 (0.1.13.1148)

[10:16:39] Status Message: Version 1.9.1 (0.1.13.1148)

[10:16:39] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

[10:17:14] Starting node.exe

[10:17:31] info: [twx-studio:initializer] Node version: 6.9.1

[10:17:49] ar-extension version 1.9.321

[10:17:50] info: [twx-studio:index] *********** Preview listening on 127.0.0.1:4001

[10:17:50] info: [twx-studio:index] listening on 127.0.0.1:3000

[10:17:54] Proxying: http://localhost:4001

[10:17:54] Access URLs:

[10:17:54]  ----------------------------

[10:17:54]  Local: http://localhost:4000

[10:17:54]  ----------------------------

[10:17:54] Proxying: http://localhost:3000

[10:17:54] Access URLs:

[10:17:54]  ----------------------------

[10:17:54]  Local: http://localhost:3001

[10:17:54]  ----------------------------

[10:17:54] Watching files...

[10:27:06] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

[10:36:21]  [0mGET /%7B%7BprojectType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m45.310 ms - 2122 [0m

[10:36:21]  [0mGET /%7B%7Bview.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m66.076 ms - 2122 [0m

[10:36:21]  [0mGET /%7B%7BviewType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m67.056 ms - 2122 [0m

[10:36:21]  [0mGET /images/%7B%7Bw.name%7D%7D.png  [32m200  [0m76.207 ms - 2122 [0m

[10:37:36] info: [twx-studio:auto_configure] /service_details response url=https://ehaupqcl.pp.vuforia.io, domain_id=10436

[10:37:36] info: [twx-studio:auto_configure] Updating sample projects  0=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSample3DImport, 1=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

[10:37:56] info: [twx-studio:auto_configure] /marks response 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg, 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png

[10:38:08] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-2.svg

[10:38:31] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.svg

[10:39:20]  [0mGET /api/autoConfigure  [0m-  [0m- ms - - [0m

[10:39:33] info: [twx-studio:auto_configure] /service_details response url=https://ehaupqcl.pp.vuforia.io, domain_id=10436

[10:39:33] info: [twx-studio:auto_configure] Updating sample projects  0=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSample3DImport, 1=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

[10:39:42] info: [twx-studio:auto_configure] /marks response 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg, 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png

[10:39:47] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.svg

[10:40:05] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-3.svg

[10:41:21]  [0mGET /api/autoConfigure  [0m-  [0m- ms - - [0m

[10:42:20] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.png

[10:43:18] info: [twx-studio:auto_configure] /service_details response url=https://ehaupqcl.pp.vuforia.io, domain_id=10436

[10:43:18] info: [twx-studio:auto_configure] Updating sample projects  0=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSample3DImport, 1=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

[10:43:23] info: [twx-studio:auto_configure] /marks response 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg, 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png

[10:44:37] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.svg

[10:45:10]  [0mGET /api/autoConfigure  [0m-  [0m- ms - - [0m

[10:46:31] info: [twx-studio:logging] Debug logging disabled

[11:02:06] error: [twx-studio:auto_configure] 500 'Unable to retrieve service details.' Error: socket hang up

[11:02:06]     at TLSSocket.onHangUp (_tls_wrap.js:1094:19)

[11:02:06]     at TLSSocket.g (events.js:291:16)

[11:02:06]     at emitNone (events.js:91:20)

[11:02:06]     at TLSSocket.emit (events.js:185:7)

[11:02:06]     at endReadableNT (_stream_readable.js:974:12)

[11:02:06]     at _combinedTickCallback (internal/process/next_tick.js:74:11)

[11:02:06]     at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:98:9)

[11:02:06]  [0mGET /api/autoConfigure  [31m500  [0m93831.120 ms - 58 [0m

[11:02:06] error: [twx-studio:index] unhandledRejection Unable to retrieve service details.

[11:02:11] info: [twx-studio:logging] Debug logging disabled

[11:33:05] info: [twx-studioSmiley TonguerojectHelper] Creating ves-ar-extension app: test

[11:33:19] info: [twx-studioSmiley TonguerojectHelper] Building ves-ar-extension app: test

[11:33:23] Reloading Browsers...

[11:33:24] no script for Home

[11:35:07]  [0mGET /%7B%7BprojectType.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m14.142 ms - - [0m

[11:35:07]  [0mGET /%7B%7Bview.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m16.151 ms - - [0m

[11:35:20] info: [twx-studio:logging] Debug logging disabled

[11:39:11] info: [twx-studio:logging] Debug logging disabled

[11:39:36] info: [twx-studio:auto_configure] /service_details response url=https://ehaupqcl.pp.vuforia.io, domain_id=10436

[11:39:36] info: [twx-studio:auto_configure] Updating sample projects  0=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSample3DImport, 1=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

[11:39:39] info: [twx-studio:auto_configure] /marks response 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg, 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png

[11:39:45] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-2.svg

[11:39:50] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-3.svg

[11:41:29]  [0mGET /api/autoConfigure  [0m-  [0m- ms - - [0m

[11:42:41] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.png

[11:43:49] info: [twx-studio:auto_configure] /service_details response url=https://ehaupqcl.pp.vuforia.io, domain_id=10436

[11:43:49] info: [twx-studio:auto_configure] Updating sample projects  0=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSample3DImport, 1=C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\Projects\StudioSampleQuadcopter

[11:43:51] info: [twx-studio:auto_configure] /marks response 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg, 10436:1=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png, 10436:2=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png, 10436:3=https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png

[11:43:54] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.svg

[11:43:59] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-3.svg

[11:44:04] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=svg  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-2.svg

[11:44:04] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:1&image-type=png  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-1.png

[11:44:08] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:2&image-type=png  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-2.png

[11:44:26]  [0mGET /%7B%7BprojectType.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m28.583 ms - - [0m

[11:44:26]  [0mGET /%7B%7Bview.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m14.042 ms - - [0m

[11:44:26]  [0mGET /%7B%7BviewType.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m8.275 ms - - [0m

[11:44:26]  [0mGET /images/%7B%7Bw.name%7D%7D.png  [36m304  [0m13.280 ms - - [0m

[11:45:17] info: [twx-studio:auto_configure] Downloaded mark  https://studio.thingworx.com/api/v1/mark?image-name=10436:3&image-type=png  to  C:\Users\hu.jiayue\Documents\ThingWorxStudio\ThingMarks\10436-3.png

[11:45:18]  [0mGET /api/autoConfigure  [32m200  [0m90910.867 ms - 664 [0m

Re: missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

The listed error (as seen in the subject) looks different from the one in the error log. can you please provide details about the issue that you are facing? So, you were able to install ThingWorx Studio application and unable to access or create a project? is it correct? If so, what error does it prompt?

Thanks,

Giri

Re: missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

hello Giri

Thank you for your reply.

1.you were able to install ThingWorx Studio application and unable to access or create a project?

⇒be able to access but failed to create a project.

2.The log file is also got from the Open UI(view logs).

3.About the details:

open the studio⇒create project(AR)⇒error message occur:

Localhost:3000

Missing Widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

⇒close the message go on to add *.pvz(upload resource)⇒once close the add resources window there is nothing (3d model) in the canvas

i do the same thing this morning and here is the logs:

***********************************************************************************************************************************************

[09:03:09] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

[09:24:30] info: [twx-studioSmiley TonguerojectHelper] Building ves-ar-extension app: Pumps

[09:24:34] Reloading Browsers...

[09:28:03]  [0mGET /%7B%7Bview.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m10.461 ms - - [0m

[09:28:03]  [0mGET /%7B%7BprojectType.imgPath%7D%7D  [36m304  [0m38.027 ms - - [0m

[09:31:02] Studio Version 1.9.1 (0.1.13.1148)

[09:31:03] Status Message: Version 1.9.1 (0.1.13.1148)

[09:31:03] Checking for updates from https://studio-download.vuforia.io/downloads/ThingworxMobileBuilderApp.application

[09:31:07] Starting node.exe

[09:31:25] info: [twx-studio:initializer] Node version: 6.9.1

[09:31:42] ar-extension version 1.9.321

[09:31:43] info: [twx-studio:index] *********** Preview listening on 127.0.0.1:4001

[09:31:43] info: [twx-studio:index] listening on 127.0.0.1:3000

[09:31:45] Proxying: http://localhost:4001

[09:31:45] Access URLs:

[09:31:45]  ----------------------------

[09:31:45]  Local: http://localhost:4000

[09:31:45]  ----------------------------

[09:31:46] Proxying: http://localhost:3000

[09:31:46] Access URLs:

[09:31:46]  ----------------------------

[09:31:46]  Local: http://localhost:3001

[09:31:46]  ----------------------------

[09:31:46] Watching files...

[09:31:59]  [0mGET /%7B%7BprojectType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m45.642 ms - 2122 [0m

[09:31:59]  [0mGET /%7B%7Bview.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m55.093 ms - 2122 [0m

[09:31:59]  [0mGET /%7B%7BviewType.imgPath%7D%7D  [32m200  [0m57.823 ms - 2122 [0m

[09:31:59]  [0mGET /images/%7B%7Bw.name%7D%7D.png  [32m200  [0m61.580 ms - 2122 [0m

[09:32:20] info: [twx-studioSmiley TonguerojectHelper] Creating ves-ar-extension app: test2

[09:32:32] info: [twx-studioSmiley TonguerojectHelper] Building ves-ar-extension app: test2

[09:32:36] Reloading Browsers...

[09:32:36] no script for Home

[09:33:37]  [0mPOST /api/app_resource  [32m200  [0m246.765 ms - 37 [0m

[09:33:39]  [0mPOST /api/app_resource  [32m200  [0m151.959 ms - 37 [0m

*******************************************************************************************************************************************************

Ps: i didn't install the thingworx platform,dose it matter?

B&R

Re: missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

Hi Jiayue Hu​, ThingWorx installation is not required on local system.

ThingWorx is already installed on the Server and is connected to the ThingWorx Studio Experience service.

Could you please confirm if you have configured the Experience service url in the ThingWorx Studio?

To do it automatically; just click on the three dots ... at the Top Right of your ThingWorx Studio project creation page and click on portal login. Enter your credentials for ThingWorx Studio – Unleash your imagination.

Now check the settings from three dots ... if it shows the Experience service URL. If it prompts for credentials enter the credentials for your Experience Serice URL that you must have received in the Welcome email.

Thanks,

Ankit Gupta

Re: missing widget definition,make sure extensions are installed correctly:twx-view

Hi Ankit Gupta


Thank you for your advice.

I have just checked the points you mentioned.

It's ok to configure the credentials and in the setting window,it also shows the Experience service URL:

https://ehaupqcl.pp.vuforia.io


B&R