cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Creo 7 startup

SOLVED
Highlighted
Sapphire II

Creo 7 startup

I downloaded and installed Creo 7 the other day and put in a new license file for Creo 7. When I go to start Creo 7, I get an AFX and IFX not licensed error and the program then exits. I do not have licenses for these products, so not sure why Creo 7 is looking to start them.

I then ran Creo 4 on the same machine (my Windchill server) and it started up fine.

Has PTC done something wrong in Creo 7 that is looking for licenses and then failing if they are not found, even if not license?.

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Creo 7 startup


@BenLoosli wrote:

Even on subsequent tries to start Creo 7, it will not start.

When I try to launch Creo 7, I get a Warning Message List box that says:

License request failed for feature

Invalid feature name: [FEATURE_NAME]

press OK and then 2 more messages with:

AFX failed to load [OK]

IFX failed to load [OK]

after that Creo 7 just exits.

 

From a fresh Creo 4 start up, I get this information:

License Name: PROE_Flex3C
License Version: 38.0
License Type: Commercial version, Floating License

 

From the license file:

#PROE_Flex3C              X     Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEE Creo 7.0 Flt Lic perm  

 

# Serviceable = Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEER)
# Feature Name = PROE_Flex3C
# Feature Version = 38.0

 

 


Hi,

please check the contents of parametric.psf file.

Two following lines must contain correct information.

ENV=PTC_D_LICENSE_FILE-=7788@servername

ENV=CREOPMA_FEATURE_NAME=PROE_Flex3C ()

 


Martin Hanák

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted

Re: Creo 7 startup


@BenLoosli wrote:

I downloaded and installed Creo 7 the other day and put in a new license file for Creo 7. When I go to start Creo 7, I get an AFX and IFX not licensed error and the program then exits. I do not have licenses for these products, so not sure why Creo 7 is looking to start them.

I then ran Creo 4 on the same machine (my Windchill server) and it started up fine.

Has PTC done something wrong in Creo 7 that is looking for licenses and then failing if they are not found, even if not license?.

 


Hi,

1.] I am able to start Creo 7.0 with license which does not contain AFX and IFX modules.

2.] I would say that I met your "error" when I started Creo 7.0 for the first time ... the cause of my problem was that the license server was not up and running.

So ... check whether Creo 7.0 license is accessible.


Martin Hanák
Highlighted

Re: Creo 7 startup

Even on subsequent tries to start Creo 7, it will not start.

When I try to launch Creo 7, I get a Warning Message List box that says:

License request failed for feature

Invalid feature name: [FEATURE_NAME]

press OK and then 2 more messages with:

AFX failed to load [OK]

IFX failed to load [OK]

after that Creo 7 just exits.

 

From a fresh Creo 4 start up, I get this information:

License Name: PROE_Flex3C
License Version: 38.0
License Type: Commercial version, Floating License

 

From the license file:

#PROE_Flex3C              X     Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEE Creo 7.0 Flt Lic perm  

 

# Serviceable = Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEER)
# Feature Name = PROE_Flex3C
# Feature Version = 38.0

 

 

Highlighted

Re: Creo 7 startup


@BenLoosli wrote:

Even on subsequent tries to start Creo 7, it will not start.

When I try to launch Creo 7, I get a Warning Message List box that says:

License request failed for feature

Invalid feature name: [FEATURE_NAME]

press OK and then 2 more messages with:

AFX failed to load [OK]

IFX failed to load [OK]

after that Creo 7 just exits.

 

From a fresh Creo 4 start up, I get this information:

License Name: PROE_Flex3C
License Version: 38.0
License Type: Commercial version, Floating License

 

From the license file:

#PROE_Flex3C              X     Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEE Creo 7.0 Flt Lic perm  

 

# Serviceable = Creo Enterprise SE (formerly Pro/ENGINEER)
# Feature Name = PROE_Flex3C
# Feature Version = 38.0

 

 


Hi,

please check the contents of parametric.psf file.

Two following lines must contain correct information.

ENV=PTC_D_LICENSE_FILE-=7788@servername

ENV=CREOPMA_FEATURE_NAME=PROE_Flex3C ()

 


Martin Hanák

View solution in original post

Announcements