cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Parts from Solid Works

Highlighted
Newbie

Parts from Solid Works

I have several parts created in Solid Works and translated in Solid Works to ProE. I need to create details of these parts but for some reason they jump from the original english units as created in Solid Works to metric. When I try to change the units I have problems. When I select make 1" equal 25.4 mm the part disappears and I see an message that says Regeneration completed successfully, but the part disappears When I open the file I get this error message. Could not read from Model Tree config file ..\tree.cfg. Can you help me?
6 REPLIES 6
Highlighted

Second attempt

I tried downloading a new copy of a tree,cfg file and this did not work. Could it be the file from Solid Works is corrupted? Sometimes files have issues in translations and they need to be repaired. Could this issue be related to that? When I have worked with files that needed repairs int he past, I also could not modify them. Everything was outside of the part. In this case, I can modify the part. If the part needs to be repaired, could someone tell me how to repair files like this? Wally
Highlighted

File of part

Here is a copy of the part.
Highlighted

RE: File of part

Make sure that mdl_tree_cfg_file in your config.pro points to the correct file. Remove characters or blanks from your path.
Highlighted

RE: File of part

oops Remove special characters or blanks from your path
Highlighted

Re: Parts from Solid Works

"Walter Pipp" wrote:

I have several parts created in Solid Works and translated in Solid Works to ProE. I need to create details of these parts but for some reason they jump from the original english units as created in Solid Works to metric. When I try to change the units I have problems. When I select make 1" equal 25.4 mm the part disappears and I see an message that says Regeneration completed successfully, but the part disappears When I open the file I get this error message. Could not read from Model Tree config file ..\tree.cfg. Can you help me?

Highlighted

Re: Parts from Solid Works

I am a newer user. In my config.pro file the mdl_tree_cfg_file points to the tree.cfg file as shown below. trail_dir .\trail_files mdl_tree_cfg_file ..\tree.cfg ! does the ..\ mean that it has to be in the same directory as the config.pro file? If so then it is in the right spot. If not I will try again. I think that you are saying the the format should look like this mdl_tree_cfg_file E:\UserData\Pipp\ProE\settings\model_tree_settings.cfg Do you think that this is the source of my problems with the units? Wally
Announcements
Business Continuity with Creo: Learn more about it here.