cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Community Tip - New to the community? Learn how to post a question and get help from PTC and industry experts! X

search.pro

ptc-4861824
1-Newbie

search.pro

Trying to set up my search.pro files but they are still not pulling the parts correctly. I'm thinking my text is wrong.

Here is an example of three paths for three different parts.

"S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Guide_wheel\a-atm_mitv_gw.asm"

"S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Guide_wheel"

"S:\Engineering\Product\ATM-Family\SIT\a-atm_sit_pwr_ctrm1.prt"

Do I use quotes or is that wrong?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

The search path file is folder sonly, not links to specific parts or assemblies. .So your three items above should be changed to:

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Guide_wheel\

S:\Engineering\Product\ATM-Family\SIT\

I assumed that 'Guide_wheel' is a subfolder of 'MITV'.

Proe or Creo will look for the part & assemblies needed by a given object in this order:

  • The directory the original came from
  • The current working directory
  • Directories listed in teh search path file, in order

I believe there are Windchill related paths in there as well, but I'm not sure where/

--
Doug Schaefer | Experienced Mechanical Design Engineer
LinkedIn

View solution in original post

8 REPLIES 8

No quotes in ours. Generally they're not needed in Windows / DOS unless there are spaces in the path - which is a no-no with Pro/E anyway.

I believe that search.pro should only contain lines pointing to directories, not individual .prt or .asm files - Pro/E should find those by looking through the list of directories.

!Comment lines start with an exclamation mark (at least in WF4), btw.

Thanks for the input

I've tried single quotes, no quotes and double quotes and it still won't pull in the correct file.

this is the file path.

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Wheels_ride_pinch\a-atm_mitv_rwhl.asm

OK, so I think you need this line in the search.pro:

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Wheels_ride_pinch

Make sure you've re-loaded the search.pro after editing it - it doesn't automatically get re-read unless you re-start Pro/E, or force a re-load.

How do you force a reload?

I think you can do it through Tools->Options - if you have a config.pro that calls the search.pro, try re-opening that.

Mostly I just find the component manually on the first occasion, and let it pick up the new file next time I launch Pro/E.

Thanks for the help.

The search path file is folder sonly, not links to specific parts or assemblies. .So your three items above should be changed to:

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\

S:\Engineering\Product\ATM-Family\MITV\Guide_wheel\

S:\Engineering\Product\ATM-Family\SIT\

I assumed that 'Guide_wheel' is a subfolder of 'MITV'.

Proe or Creo will look for the part & assemblies needed by a given object in this order:

  • The directory the original came from
  • The current working directory
  • Directories listed in teh search path file, in order

I believe there are Windchill related paths in there as well, but I'm not sure where/

--
Doug Schaefer | Experienced Mechanical Design Engineer
LinkedIn

Thanks for the help. I think I've got it sorted.

Top Tags