cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Regarding Directory Services

Highlighted
Newbie

Regarding Directory Services

Hi,

I am trying to configure Directory Services in Thingworx and AD service in AWS EC2. Even, thingworx is running in the same server but i am getting error like,

'Authentication attempt #1 FAILED for [user = Administrator]: Invalid Password".

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>

<Entities build="33" majorVersion="5" minorVersion="0" revision="2" schemaVersion="773">

  <DirectoryServices>

  <DirectoryService className="com.thingworx.security.directoryservices.LDAPDirectoryService" description="Wipro Flex Thingworx Directory Service" documentationContent="" enabled="false" homeMashup="" lastModifiedDate="2014-08-20T17:20:39.620-04:00" name="WiproFlex" priority="1" tags="">

  <Owner name="Administrator" type="User"/>

  <avatar/>

  <DesignTimePermissions>

  <Create/>

  <Read/>

  <Update/>

  <Delete/>

  <Metadata/>

  </DesignTimePermissions>

  <RunTimePermissions/>

  <VisibilityPermissions>

  <Visibility/>

  </VisibilityPermissions>

  <ConfigurationTables>

  <ConfigurationTable description="LDAP Settings" isMultiRow="false" name="LDAPProxyConfiguration" ordinal="0">

  <DataShape>

  <FieldDefinitions>

  <FieldDefinition aspect.defaultValue="389" baseType="NUMBER" description="LDAP Server port" name="port" ordinal="0"/>

  <FieldDefinition aspect.defaultValue="uid=admin,ou=system" baseType="STRING" description="LDAP Distinguished Name to use when binding" name="adminBindDN" ordinal="0"/>

  <FieldDefinition baseType="PASSWORD" description="LDAP administrative password" name="adminPassword" ordinal="0"/>

  <FieldDefinition aspect.defaultValue="ou=people" baseType="STRING" description="User Base DN" name="userBaseDN" ordinal="0"/>

  <FieldDefinition aspect.defaultValue="localhost" baseType="STRING" description="LDAP Server" name="server" ordinal="0"/>

  <FieldDefinition aspect.defaultValue="uid" baseType="STRING" description="LDAP user id attribute to match when looking up a user" name="userIdAttribute" ordinal="0"/>

  </FieldDefinitions>

  </DataShape>

  <Rows>

  <Row>

  <port>389.0</port>

  <adminBindDN>

  <![CDATA[DC=AdminDC,CN=AdminCN]]>

  </adminBindDN>

  <adminPassword>

  <![CDATA[ugd08BRQrg5gmA1yOvImaw==]]>

  </adminPassword>

  <userBaseDN>

  <![CDATA[DC=UserDC]]>

  </userBaseDN>

  <server>

  <![CDATA[<Directory Server IP>]]>

  </server>

  <userIdAttribute>

  <![CDATA[User Name]]>

  </userIdAttribute>

  </Row>

  </Rows>

  </ConfigurationTable>

  </ConfigurationTables>

  <ConfigurationChanges/>

  </DirectoryService>

  </DirectoryServices>

</Entities>

Configuration File Attached.

2 REPLIES 2

Re: Regarding Directory Services

The message seems to say that the User name / Password you provided is incorrect.

You are pointing to a 'node' in AD and are using a permitted User/pwd within that node and its children correct?

Re: Regarding Directory Services

Are you sure there are no special characters in the password which LDAP can't handle? For instance, colons almost always cause issues.