cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Setting up Email Notification for Edge Things

Highlighted
Participant

Setting up Email Notification for Edge Things

Hello,

 

I'm attempting to setup email notifications (i.e. alarms) for one of our furnaces.

 

The furnace is setup as an OPC server, which is then routed through OPC Aggregator, and we're receiving it in Thingworx Composer.  I setup an alert for one of the bound properties if the property is greater than 1.  I have also setup the email server (and performed a test email using the sendMessage service).  I created the Notification for the alert and the email handler, but I haven't been receiving any emails when the alert should be triggering.  Am I missing something?

 

Thanks,

Joe

Tags (2)
4 REPLIES 4
Highlighted

Re: Setting up Email Notification for Edge Things

verify both alert and subscription (where you will write snippet for sending email)  are enabled.

try providing logger in subscription snippet like logger.warn("in test subscription"); and see in script logs if this gets printed whenever you set property value outside the range of alert

Highlighted

Re: Setting up Email Notification for Edge Things

Thanks for the response, Rosharma!

 

I know I can send emails with subscriptions, but I thought I could also send emails with the Notification Things in Composer.  Is that not what they're used for?

Highlighted

Re: Setting up Email Notification for Edge Things

Hello Joe,

 

I don't have an answer to your question, but there was a similar one about half a year ago: https://community.ptc.com/t5/ThingWorx-Developers/Not-able-to-use-Notifications/m-p/625584

 

Before opening a support case I would suggest checking that the emailAddress is filled correctly on the recepient User object.

 

/ Constantine

Highlighted

Re: Setting up Email Notification for Edge Things

Constantine,

 

Thanks for the reply.  I stumbled on that post in my research.  I will check the emailAddress property and see if that fixes it.  If not, I'll try filling out a support ticket.

Announcements

Thingworx Navigate content has a new home! Click here to access the new Thingworx Navigate forum! ______________________________