cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Experience service ping not working but thingworx yes

II_9204674
9-Granite

Experience service ping not working but thingworx yes

Everything is correctly setup, thingworx is up and working, followed the installation guide, but experience service ping not working.

 

http://localhost:2019/ExperienceService/ping - not working

http://invelon.local:2019/ExperienceService/username - not working

 

http://localhost:8080/Thingworx/Composer/index.html - working correctly

 

btw heres my C:\ptc\studio-es\configuration.json

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
sebben
12-Amethyst
(To:sebben)

Sorry, this is just for sqlite db handler... 

Maybe there is an error in your connection string. Is the database called thigworx or thingworx?

But usually you would get an error message when you start the experience service... But usually you would get an error when starting the experience service.

Is nothing else appearing in the command prompt?

View solution in original post

7 REPLIES 7
sebben
12-Amethyst
(To:II_9204674)

Hi,

is the experience service running as well? When you start it from C:\ptc\studio-es\start-es.bat you should also get the logs in that window.

Can you provide it here?

Thanks.

Hi thanks for the response, here are the logs. After running this bat, service still not working and closes itself, dont know if there are other logs to see if it crash or something.

sebben
12-Amethyst
(To:II_9204674)

It seems like it find the SQLite db file. Usually its at C:\ptc\studio-es-store\db.sqlite. Can you check if the file is at this location and change the path in your configuration.  "datafilePath": "C:/ptc/studio-es-store/db.sqlite"

sebben
12-Amethyst
(To:sebben)

Sorry, this is just for sqlite db handler... 

Maybe there is an error in your connection string. Is the database called thigworx or thingworx?

But usually you would get an error message when you start the experience service... But usually you would get an error when starting the experience service.

Is nothing else appearing in the command prompt?

oh god it was database name, im so sorry. Thanks for the help, btw i learned that i need to run start-es.bat that i didn't see any place in docs.

sebben
12-Amethyst
(To:II_9204674)

There is no db.sqlite, i'm using postgresql installer. Btw studio-es/configuration.json have this:

 "db": {
    "datafilePath": "./stores/db.sqlite",
    "connectionString": "postgres://twadmin:fakepassword@localhost:5432/thigworx"
  },
 
and no stores folder exists
Announcements

Topics available:
AR/VR for Data Optimization AR/VR for Security and Control AR/VR for Inspection