cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IE 11 with Windchill 10 and Creo 2

BenLoosli
22-Sapphire III

IE 11 with Windchill 10 and Creo 2

In testing for Windchill 11, I had IT install IE 11.

In an external web browser, I have no issues with IE 11 and Windchill 10.

In the embedded Creo browser, I cannot get the workspace to load.

Is there a work around for this condition?

Some setting in IE11 that will force it to behave like IE 8 or 9?

I can capture the long runing script errors and post later, if needed.

16 REPLIES 16

One of the reason may be you are using IE 11 in Enterprise mode.

 

IE11 Enterprise mode is not supported with Windchill 11.0, so need to change it to Edge Mode. Check with your IT Team for same and ask them to exclude Windchill URL from Enterprise mode.

Refer PTC CS218340  for more details.

 

 

You can try to use the setting "Сompatibility View" in Internet Explorer 11.

 

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:SergeyEfimov)

Compatibility mode works fine for IE11 on an external browser.

My issues is with the internal Creo browser which does not work with IE11!

 

You can try )

We updated Windchill from 10.1-M020 to 10.1-M050 to be able to work with IE11&Creo2

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:LEONIDGUREVICH)

Doesn't help, I am on WC 10.0 m040 with my testing to get us to WC11 m030. No time to do an upgrade within the 10.x range of Windchill.

 

Internet Explorer 11 as a embedded browser:

  • Supported with Creo Parametric 2.0 M100 and Creo Parametric 3.0 F000 on Windows 7
  • Supported with Creo Parametric 2.0 M100 and Creo Parametric 3.0 F000 on Windows 8.1

I believe you are using Creo 2 due to which you are facing an issues here.

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:svathalye)

I am running Creo 2 m220 on Windows 7 64bit.

I have no issues with IE 11 as an external browser for Windchill 10.0 m040.

I do get script errros when I open a workspace in the embedded browser.

Is there a setting in IE11 that will work with Windchill10.0?

 

officially IE 11 is not supported with Windchill 10.0  https://support.ptc.com/WCMS/files/124477/en/Windchill10.0M050SoftwareMatrices030414.pdf.

I am not sure how it is running for standalone browser on your server.

Are you getting this script error on embedded browser?

Script Error
An error has occurred in the script on this page.
Line: 6296
Char: 17
Error: Invalid argument.
Code: 0

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:svathalye)

I am aware that IE11 is not supportted, but I needed it to test Windchill 11.

Caught between 2 systems is a pain.

 

I get 6 script errors when I open a workspace in the embedded browser.

 

Line: 71

Char: 447

Error: Object doesn't support property or method 'addEventListener'

Code: 0

URL: <loadpoint>/netmarkets/javascript/util/ext-and-extensions.js

 

Line: 1

Char: 164

Error: Unable to get property 'prototype' of undefined or null reference

Code: 0

URL: <loadpoint>/netmarkets/javascript/util/windchill-all.js

 

Line: 39

Char: 5

Error: 'FALSE_FUNC' is undefined

Code: 0

URL: <loadpoint>/app

 

Line: 434

Char: 1

Error:Unable to set property '_initializeCache' of undefined or null reference

Code: 0

URL: <loadpoint>/app

 

Line: 734

Char: 9

Error:Unable to get property 'override' of undefined or null reference

Code: 0

URL: <loadpoint>/app

 

Line: 1

Char: 1

Error:Unable to get property 'setConsoleInterval' of undefined or null reference

Code: 0

URL: <loadpoint>/app

 

I select Yes on all these messages and then I get a blank workspace area with a spinning cog wheel at the top.

 

  1. Click the CLOSE button to close the error message - Find Internet Explorer options/tools - Choose Compatibility View Settings - Add URL of site - Accept changes and close- Refresh the page and try to open the site now.
  2. If the issue still persists, try to change the settings in Internet Explorer and check.
    • Open Internet Explorer, click on Tools - Click on Internet Options, click Advanced tab - Make sure there is a check mark for these options. "Disable script debugging (InternetExplorer)" "Disable script debugging (Other)" - Uncheck "Display notification about every script error", click on Apply and Ok - Restart the Internet Explorer and check the issue.

See if this works

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:svathalye)

Did not help.

There is no way to get the inetrnal embedded browser to open the setting mode with F12.

 

You can change a browser type in your Creo config properties file.

https://support.ptc.com/appserver/cs/view/solution.jsp?n=CS136853

BenLoosli
22-Sapphire III
(To:SergeyEfimov)

It seems that IE 11 is suportted on Creo2, according to the Hardware notes.

 

IE 11.0 is supported on Creo 2.0 M100 and later on Windows 7, 8.1 and 10.

Now I just have to get the right IE11 settings!

What is your option for windows_browser_type in config.pro, in my config.pro

windows_browser_type = ie_in_sep_process  and I don't have any problem.

And I added two rows in my bat file, it looks next way:

================

@echo off
set PTC_SUPPRESS_RESTART_AWARE=true
set BROWSER_RESTART_ATTEMPT_NUM=1
"C:\PTC\Creo 2.0\Parametric\bin\parametric.exe" "C:\PTC\Creo 2.0\Parametric\bin\Creo2-Flex3C.psf" %*

===============

I had the same issue when upgrading from Win 7 to Win 10 with Windchill 10.1 M030 .Here is what works for me.

Change embedded browser option to be Either Moxilla or Chromium.

Use the configuration option windows_browser_type to specify the web
browser engine used in the Creo browser.

"windows_browser_type" should be changed to 'mozilla_based_browser' or 'chromium_browser'.

 

Announcements