cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Thingworx SAP Integration Problem

bYoussouf
5-Regular Member

Thingworx SAP Integration Problem

Hi PTC Community:

 

I faced a problem when I tried to establish the connectivity between My Thingworx and SAP,

I already followed the available HandsOn tutorial for the configurations 

IR is OK,

SAP Endpoint OK

but connectivity not OK

bYoussouf_0-1615302369164.png

Then trying to map services in API mapping, I got : 

bYoussouf_1-1615302455682.jpeg

And for IR LOGS :

bYoussouf_3-1615302570927.png

 

Any suggestions or solutions ?

 

Thanks 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
slangley
23-Emerald I
(To:slangley)

Hi @bYoussouf.

 

Based on the errors, it still appears to be a permissions issue.  Did you test it under the Administrator account--not an account with Administrator permissions?  This needs to be the next step in troubleshooting the issue. 

 

Regards.

 

--Sharon

View solution in original post

7 REPLIES 7

Hello,

 

Could you please confirm that "Validate connection" and "GetEndPointList" services are working correctly in your TWX SAP connector?

Can you confirm your Thing is inheriting from SAPODataConnector template?

Are you using fixed authentication? if so, is "Authentication Type" set accordingly?

 

Kind regards. 

bYoussouf
5-Regular Member
(To:schauvelin)

Thanks for your replay,

 

Of course I used SAPODATAConnector thing template

validateconnection service is OK 

bYoussouf_0-1615308887104.png

 

But the getendpointList can't fetch the metadata of the URL

bYoussouf_1-1615308949532.png

 

 

 

bYoussouf
5-Regular Member
(To:schauvelin)

Another modification :

trying to modify URL's

bYoussouf_0-1615309776035.png

 

I got 401 Unauthorized

bYoussouf_1-1615309838673.png

Although I can access the URL from the browser.

bYoussouf_2-1615309932685.png

 

Any suggestions?

 

slangley
23-Emerald I
(To:bYoussouf)

Hi @bYoussouf.

 

Did you test it under the ThingWorx Administrator account?  It appears that the ThingWorx user doesn't have permissions to run the service.

 

If this doesn't appear to be the issue, please send us the integration runtime logs after the changes you made. 

 

Regards.

 

--Sharon

bYoussouf
5-Regular Member
(To:slangley)

Hi @slangley 

Thanks for your reply,

in fact, the Integration runtime is connected but when I tried to debug the issue I got this 

bYoussouf_1-1615553829567.png

 

Entity not found !!
the entity is correctly created in Thingworx as you see 

bYoussouf_2-1615553928891.png

 

IR Logs : 
first error : unable to dispatch the entity !!!

bYoussouf_3-1615554101640.png

 

I'm confused about the main cause of this issue.

Thanks 

 

 

slangley
23-Emerald I
(To:slangley)

Hi @bYoussouf.

 

Based on the errors, it still appears to be a permissions issue.  Did you test it under the Administrator account--not an account with Administrator permissions?  This needs to be the next step in troubleshooting the issue. 

 

Regards.

 

--Sharon

View solution in original post

bYoussouf
5-Regular Member
(To:slangley)

Yes, it was a permission issue thank you 

Announcements