cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Changes to creo assembly does not update in Windchill BOM

gsputhran
4-Participant

Changes to creo assembly does not update in Windchill BOM

Hi,

A user has replaced a part in creo assembly after checking out. He saves the assembly and checks it in. The changed part is shown in the assembly. But, when the BOM for the WTPart still shows the old part. 

We tried the top down approach (replaced the part in BOM), but Windchill does not allow us to check-in the assembly telling that we must do it only via the CAD. 

Does anyone, how can we solve this issue?

 

Regards,

Gautham

3 REPLIES 3
BenLoosli
22-Sapphire II
(To:gsputhran)

What version of Windchill?

That has happened a few times, but none recently. Mostly prior to WC10 upgrade ion 2014.

gsputhran
4-Participant
(To:BenLoosli)

Windchill version 10.2.

Do you know what is the solution? It happens sporadically, but there are quite some cases where it is not working as expected.

 

RoyCrerar
14-Alexandrite
(To:gsputhran)

Hi, I'd try a couple of basic things first on this. Make sure that when checking in the CAD that the auto-associate is checked. When doing the checkin you will need to use the embedded browser and select teh object in the workspace then do the checkin, at the next screen there will be the auto associate tick box.

 

You should also look athe the cad assembly object information page and look at related objects to check if association is to latest WTPart. You may need to fix the associations if they are out of step.

Announcements
Learn more about how we are using our browser poll here