cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

graphical distortion when opening any and all models

SOLVED
Highlighted
Level 7

graphical distortion when opening any and all models

Every model I open has this same distortion. I have uninstalled and reinstalled and still have this issue. This issue occurs on even the smallest file sized models.  Any help would be greatly appreciated! 

when i first open the model everything is fine until i drag the mouse courser over the model.

I am using creo view lite 4.1argh.JPGwwhyyyyyy.JPG

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: graphical distortion when opening any and all models

using the environment variable- PV_ENABLE_FRAMEBUFFER_OBJECT=1 did not seem to help the tracing and distortion.

i have solved the issue by disabling openGL. 

i did this through system environment variables.

the graphic quality is slightly degraded but barley noticeable 

i no longer have the tracing and distortion. 

 

  •   PV_DISABLE_PBUFFER=true
  •   PV_DISABLE_MULTISAMPLE=true
  •   PV_DISABLE_SHADOW=true
  •   PV_DISABLE_MULTI_DRAW_ARRAYS=true
  •   PV_DISABLE_FRAMEBUFFER_OBJECT=true
  •   PV_DISABLE_VERTEX_BUFFER_OBJECT=true
11 REPLIES

Re: graphical distortion when opening any and all models

That looks like a graphics driver issue, but I'm not sure what the graphics requirements are for Creo View Lite.  I couldn't find much info on it by searching PTC.com.  I would assume it would be fairly low as it's meant for non-CAD users.

 

This page only says that it needs Windows XP, Vista or Windows 7.  Maybe it's been discontinued and not usable on Windows 10?

--
Doug Schaefer | Director of Design and Engineering
Concept Engineering

Re: graphical distortion when opening any and all models

thanks, 

I have updated all graphics related drivers and non related drivers.  this issue came with no warning after months of using creo view with no issues.  

 my laptop is dell e7470 i am using windows 10

 

Re: graphical distortion when opening any and all models

If you have maintenance, I'd open a call with PTC support.

--
Doug Schaefer | Director of Design and Engineering
Concept Engineering

Re: graphical distortion when opening any and all models

Dell graphics drivers are sacred!  I have run a PTC qualified Dell laptop with NVidia for a long time and I can tell you one thing... never use NVidia drivers from NVidia.  The only drivers that worked with Creo and Dell was Dell scripted drivers.

Whenever I wanted to try a NVidia driver from NVidia, the driver would also leave "tracers".

 

Most likely, windows 10 automatically installed drivers from NVidia since it considered them available.  Even Windows 7 is nagging me to update.

 

 

Re: graphical distortion when opening any and all models

thanks ,

 

all the drivers i have used come directly from dell. also my computer is not equipped with nvidia graphics. it has intel HD graphics 520

 

 

Re: graphical distortion when opening any and all models

That helps Smiley Happy  I will still point to a driver update since it use to work correctly.

 

You can try to create a support case as previously suggested.

Is this a qualified laptop?

 

You might also have some luck changing to the win32_gdi setting in config.pro.

Not an elegant solution but it may get you down the road a bit until this is figured out.

 

Arg...  Creo VIEW!  Smiley Happy

 

display_options.png

Re: graphical distortion when opening any and all models

Hi, Set User or System environment variable PV_ENABLE_FRAMEBUFFER_OBJECT=1 and relaunch browser and/or Creo View


Martin Hanák

Re: graphical distortion when opening any and all models

please walk me through on how to perform this 


@MartinHanak wrote:

Hi, Set User or System environment variable PV_ENABLE_FRAMEBUFFER_OBJECT=1 and relaunch browser and/or Creo View


 

Re: graphical distortion when opening any and all models

Please ask Google ... how to set enviroment variable in windows


Martin Hanák