cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Instance not regenerated

Marble

Instance not regenerated

We have migrated to WF5 Creo Elem Pro well over a year ago. We have
noticed a new behaviour in just a few of the models. Recently some parts
were modified and saved in Creo El. Pro for the first time. These sheet
metal models are parametric and change in size based on a parameter.
When the size is changed and you regenerate the generic changes. Now
ever since these were saved in CreoEpro when you open the flat instance,
they are not regenerated. It only happens on just a couple parts, and
there are no regen issues with these, if you regen the instance they are
fine. Problem is when people dont notice this, the drawings are
exported without the models being regenerated. Is this behavior the
new normal? This has never happened w pro for us in 14 years.

Mark Steffke
Engineering System Administrator
The Delfield Company
Manitowoc Foodservice
T 989.775.9215 or 989.773.7981, ext 12484
Integrity, Commitment to Stakeholders, and Passion for Excellence

2 REPLIES 2

Re: Instance not regenerated

If this is not Creo Parametric, rather Creo Elements, then you may be in the wrong sub-forum.

Re: Instance not regenerated

Hi,

 

Behavior that you describe might be correct for Creo is you use instance accelerator files. Check for .XPR files on your disc. These files help you get your instance model retrieved way faster, yet sometimes they require additional regeneration to get all updates.

Check this by removal of .xpr files. If you are indeed too bothered by getting instances that are initially "Yellow" (need regen) you can configure Creo to stop saving .XPR files. Performance will drop though.

 

- Vlad

Announcements
LiveWorx Call For Papers Happening Now!