cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

SOLVED
Newbie

Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Boo! I can't open certain .prt files on my new computer. I suspect the change from Windows 8.1 back to Windows 7 is the cause. Does anyone know a work around or a way to convert .prt files, made while operating in Windows 8.1, compatible with my new Windows 7 workstation?  I can retrieve all my pre-W8 files.  Thank you!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hi Gunter,

According to my IT guy, windows7 didn't automatically add a domain administrator account, so the permissions associated with the creo files were a mess. After that Creo would only occasionally retrieve the files, so the same issue likely corrupted the installation.  Bottom line is we did a clean install and now things are running great.

How do I close my original post?

Thank you, Ted

View solution in original post

14 REPLIES 14

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Ted,

files created with specific Creo release are platform independent. Can you publish the error message displayed during opening ? Can you upload some problematic part ?

Martin Hanak


Martin Hanák

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

If you're seeing the message in the message log, scroll up to see if there is more detail.  Frequently the error message is longer than the visible lines and the important info gets hidden..

--
Doug Schaefer | Experienced Mechanical Design Engineer
LinkedIn

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hello Ted,

did the hints from Martin and Doug help you?

Did you get additional information on the error - or even better a solution - you want to share?

Thanks,

Gunter

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hi Martin,

Thanks for the help.  Turned out to be a corrupted install and the files work fine on W7.

Cheers, Ted

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hi Doug,

Appreciate the help!

Thank you, Ted

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hi Gunter,

According to my IT guy, windows7 didn't automatically add a domain administrator account, so the permissions associated with the creo files were a mess. After that Creo would only occasionally retrieve the files, so the same issue likely corrupted the installation.  Bottom line is we did a clean install and now things are running great.

How do I close my original post?

Thank you, Ted

View solution in original post

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Clicking onto Correct Answer marks a post as such and the whole thread as answered.

I did it with your post since it doubtlessly contains the answer.

Thanks for following up!

Gunter

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Hello everyone.

i have a problem about opening issue. and i think it related with this post.

i have creo 2.0 student edition. when i try to open part or asm i am responed that : "asm0001 cannot be retrieved." (asm0001 is name of flie.)

i read a lot of forms or post. there are similar solution on it. bu i didn't solve this problem.

i'll follow this link.

thanks

Re: Uh-oh: "Cannot retrieve model" error

Sometimes the really interesting error messgaes scroll up one or two lines. Maybe expanding the message line(s) a little does provide more information.

Announcements
LiveWorx Call For Papers Happening Now!