cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slowdown of Assembly when adding bolt parts with placement interface

ptc-2090400
Newbie

Slowdown of Assembly when adding bolt parts with placement interface

hi

Im using Wildfire 5 and attempting to fit a standard bolt model,(from http://www.3dmodelspace.com/ptc) into an assembly. The first few work fine but after a while (20 ish instances of the part in the model) it becomes very slow to activate the interface dialogue in the dash, does anyone have any thoughts. I may be going about the whole thing wrong,

cheers

Tim


This thread is inactive and closed by the PTC Community Management Team. If you would like to provide a reply and re-open this thread, please notify the moderator and reference the thread. You may also use "Start a topic" button to ask a new question. Please be sure to include what version of the PTC product you are using so another community member knowledgeable about your version may be able to assist.
Tags (2)
1 REPLY 1

Re: Slowdown of Assembly when adding bolt parts with placement interface

Hi Tim.

I remember that behavior from WF4. We had the same trouble there. It was somehow connected to config-option "comp_interface_placement". With that option set to "interface_to_interface" ProE seemed to do an awful lot of calculations if several components with interface had been assembled before (limit may have been around that 20 you mentioned). Setting the option to "interface_to_geometry" solved that problem in our case.

Hope that helps

Matthias.

Announcements