cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HTTP Status 404 – Not Found Thingworx not starting up

psp316r
13-Aquamarine

HTTP Status 404 – Not Found Thingworx not starting up

Hi,

I have installed thingworx through thingworx.war file, but it not starting up, there are no errors in the error log or application log

Application log:

 

 

2021-09-23 19:22:10.394+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Subsystem SCIMSubsystem is disabled
2021-09-23 19:22:10.409+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Subsystem WorkflowSubsystem is disabled
2021-09-23 19:22:10.409+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Subsystem SolutionCentralSubsystem is starting
2021-09-23 19:22:10.409+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Subsystem SolutionCentralSubsystem is started
2021-09-23 19:22:10.409+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Install extensions from upgrade queue...
2021-09-23 19:22:10.456+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Starting All Things...
2021-09-23 19:22:10.511+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Activating Property Bindings...
2021-09-23 19:22:10.515+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Sending Post Start Notifications...
2021-09-23 19:22:10.522+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.s.f.FileTransferSubsystem] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Restarting 0 transfer jobs loaded from persistence provider
2021-09-23 19:22:10.522+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.s.f.FileTransferSubsystem] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Finished loading transfer jobs from persistence (took 1 ms)
2021-09-23 19:22:10.525+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Starting change watcher...
2021-09-23 19:22:10.525+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Starting entity state change processor...
2021-09-23 19:22:10.525+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Thingworx Server Application...ON
2021-09-23 19:22:10.529+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxServer] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] WebApp started ...
2021-09-23 19:22:10.532+0000 [L: INFO] [O: c.t.s.ThingWorxBootstrapper] [I: ] [U: SuperUser] [S: ] [P: ] [T: localhost-startStop-1] Datastore database...INITIALIZED

 

 

 

When I Enter the IpAddress:80/Thingworx, I get following error

 Screenshot Capture - 2021-09-24 - 01-05-53.png

@paic @slangley @c_lowy @Aanjan @supandey 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
psp316r
13-Aquamarine
(To:psp316r)

Hi, 

The issue is because of the of the Tomcat I have installed, The Thingworx version I have installed is 8.5, the tomcat version it needed is Apache Tomcat 8.5, I installed some Apache Tomcat version 8.65 or something, which didn't work. When Re-installed with 8.5 Apache Tomcat, it worked !!

Thanks,
Shashi

View solution in original post

2 REPLIES 2
slangley
23-Emerald I
(To:psp316r)

Hi @psp316r.

 

Check the <tomcat_home>\conf\server.xml file to verify the port ThingWorx is running on.  If you're not finding anything there, you need to check the Tomcat logs (<tomcat_home\logs) for more information.

 

Regards.

 

--Sharon

psp316r
13-Aquamarine
(To:psp316r)

Hi, 

The issue is because of the of the Tomcat I have installed, The Thingworx version I have installed is 8.5, the tomcat version it needed is Apache Tomcat 8.5, I installed some Apache Tomcat version 8.65 or something, which didn't work. When Re-installed with 8.5 Apache Tomcat, it worked !!

Thanks,
Shashi

View solution in original post

Announcements