cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

New part usage link never checked in part(s)

rmb06
5-Regular Member

New part usage link never checked in part(s)

We have gotten multiple occurrences of the error: operation failed, because there is a new part usage link to never checked in part(s): Part --Secured Information. This error as occurred when truing to build WTPart structure and at check in. Any ideas what is causing it? How to fix it?

 

rmb06_0-1606247523668.png

rmb06_1-1606247664901.png

 

 

7 REPLIES 7
HelesicPetr
14-Alexandrite
(To:rmb06)

Has a PTC support provided any solution?

Thanks in advanced

PetrH

HelesicPetr
14-Alexandrite
(To:rmb06)

Hello,

I found very rare situation which can generate the error,

 

If the user create new WTPart in the workspace link this part with CAD part.

This part is added to the assembly which exist in the Commonspace

Then the Build structure (during checkin ASM) failed because WTPart exist only in the Workspace

 

Best Regards

 

PetrH

nikhil1mahajan
5-Regular Member
(To:HelesicPetr)

You find any solution or work around.?

nikhil1mahajan
5-Regular Member
(To:rmb06)

Did you anyone find solution to this issue.? Or any workaround to get the user going with his/her cad work.?

Hello,

 

Yes, in our situation, user had to find and checkin all sub wtparts in the assembly.

From the CAD perspective it was not clear for user. 

Administrator had to help to find the wtparts to check in, because the sub wtparts where created only in the workspace of different user.

CAD model was already in the Commonspace without WTpart.

 

I hope it could help. 

If you have more questions about the solution contact me.

 

PetrH

 

 

nikhil1mahajan
5-Regular Member
(To:HelesicPetr)

But this doesn't seem OOTB behavior of Windchill. What caused this issue are very standard actions that user do to perform CAD operations. Did you raise a PTC ticket for this.? seems like a bug in new version starting WC 11.1. We have been finding few issues since the new subscription based license came in WC.

It is OOTB. 

Use Case. 

A User1 checkin CAD models and assembly without WTParts.

A User2 uses CAD Submodel in onw assembly and creates WTParts and link together only in the workspace.

User1 tries to Check-out/in the CAD assembly with option to auto-associate WTParts.

error would be presented.

User1 can not know about User2 but system knows about the WTPart which was already created by User2.

User1 does not have permission to see workspace of the User2

 

This is situation like you would like to place a roof on the building but the walls of the building where still on the way :D.

 

In my case the solution was easy from admin view. Check in all WTParts by user2. 

 

PetrH

 

Yes you could discuses with PTC that this is a bug, but it is very rare situation. 

Announcements