cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Shading issue Creo 1

Garnet

Shading issue Creo 1

Hi all,

i have just installed Creo 1 & have spent the last day or so getting a feel for it. I am concerned about what i am finding whenever i shade a model, there is a rather strange shadow being cast onto the model which moves around as i rotate the model. Am not sure if this is some new enhancement which can be turned off or if it is a graphics card issue. I am using Windows XP Pro with a NVidia GeForce 7600 GT card, am there any known issues with this set-up.

Regards

John

10 REPLIES 10

Re: Shading issue Creo 1

An image of what you are seeing would be helpful to diagnose the issue.

Re: Shading issue Creo 1

Is the "shadow" look like a dimple in filleted areas?

I notice that a light added to default room that might cause this.

Re: Shading issue Creo 1

Hi Kris,

Hi Kris, hopefully this image shows the shading issue i have.

ScreenHunter_01 May. 29 14.54.bmp

Re: Shading issue Creo 1

It does sound like something in lighting. It may be the "default" lighting settings that you may not be accustomed to.

Re: Shading issue Creo 1

Hi Kris,

that's what i'm nervous about, hopefully there is some way of configuring this lighting, to make this same as it has been for the last 10 years. I really don't like this as it is, the image i gave was jus a quick example to show the problem, i work quite often with small intricate surfaces & rely on the shading & meshing to get good surfaces. Hopefully, that makes sense.

Regards

John

Re: Shading issue Creo 1

The only thing that I can recommend is doing a search for "lighting" in the help file for Creo. I run W5 and I think Creo is quite an update to this module from W5.

Re: Shading issue Creo 1

Are you using Shaded with reflections? If so, try just shaded which should be the same as WF5 and earlier.

Re: Shading issue Creo 1

Hi Kevin,

yeah, i tried that, but the problem persists.

Regards

John

Re: Shading issue Creo 1

Guess it could be a card or driver issue. I have an 8800 GT and this doesn't appear on my setup except for the shading with reflections. I tried adding different ligthts as mentioned below and I didn't see anyhing cause what you're seeing.