cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Highlighted

Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

First these are the builds of the programs:

CREO 2 m110 or m150

Windchill 10.2 m020

This is the behavior that I am seeing when first starting up CREO tied to Windchill.

I am in CREO and activate a new workspace. Then I close CREO. The next time I launch CREO, it takes 2-3 minutes to open, no matter how many objects are in the workspace. If I close CREO and launch it again, then it opens in 14-20 seconds. If I switch workspaces again, close and reopen, then it is the 2-3 minutes to launch. At first I thought it was the new VOIP phones that they are now running our computers through, but I finally was able to replicate this issue over and over and in succession.

Anyone have any ideas? I have done the registry updates that they recommend and it doesn't help.

Sorry for posting this twice, I fat fingered something and it posted on it's own.

Thank you,

Brian

Tags (1)
11 REPLIES 11

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Hi Brian,

Is this after update to Creo 2 and WNC 10.2 M020? I see slowness in several workspace operations compared to WNC 10.0. (open after activate, refresh after create new part)

Patrick

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Hello Patrick,

Yes this was after updating to WC 10.2 M020, but it didn't happen right away.  It seemed to be a month or so after migrating.  However we might have found the cause.  About the time this started happening we installed a VOIP system.  Our old phone system wasn't VOIP.  So yesterday we did a test with my system.  We unplugged me from all the stuff related to the new phone system.  With testing I could open CREO in less than 15 seconds, and that was with logging into WC.  We plugged everything back up and it took over 3 minutes for CREO to start.  We are going to go down that avenue and hopefully there is just a setting that was missed in the setup of the new system.

Brian

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Brian,

Sounds like CS201732 (When the config.pro file points to a wtpub:// location, Creo Parametric does a full workspace cache request rather than a normal refresh upon launch).

Do you have any config options that point to a Windchill folder location?

Craig

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Craig,

I understand that there is this issue identified. How though could it be working fine for over a month and a half and then when we go to VOIP, it just start happening and we have a hard time reproducing when we unplug from VOIP? Is m160 out yet?

Brian

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Do you have QoS enabled for VOIP? This might be prioritizing the traffic

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

We do not have QoS enabled.

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Craig,

I just downloaded M160, installed it and tried it.  It made no difference.

Brian

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Brian,

QoS can potentially prioritize certain types of network traffic (eg. give VOIP traffic a higher priority than other traffic so your phone calls have better quality).  Doing something like that will not help with Creo performance.

I'm starting to wonder if VOIP or something else is saturating your network bandwidth and causing the performance issue to occur.  We should, however, first rule out poor server performance by taking a quick look at the Apache access.log that covers the time when you launch Creo and browse to the Workspace.  You should see around 25 requests and if you parse a log snippet with Excel (open in Excel using space delimited), can quickly/easily see how long each request took to process as each line in the log has the response duration in microseconds.  Adding a new column that calculates how long the request took to process in seconds is an easy addition:

access snippet.gif

Can you get that detail?

Craig

Re: Slow behavior between CREO 2 and Windchill 10.2

Hello Craig,

Sorry it has taken so long to get this to you but here it is.

11-2-2015 1-53-30 PM.jpg

Brian