cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

problems with model target

SOLVED
Newbie

problems with model target

Hello Everyone,

i can't publish a project if a use a MODEL TARGET. After I select it and try to publish, the cursor changes to a FORBIDDEN SIGN and I get the following:

 

[2019-09-30T22:02:20.157Z] info: [twx-studio:upgrade:pump_trial_5] Building ves-ar-extension app:
[2019-09-30T22:02:20.507Z] info: [twx-studio:upgradeProject] Upgrade log saved to C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\upgrade.log
GET /api/switch 200 2.482 ms - -
GET /ExperienceService/viewcommandhost 304 736.795 ms - -
GET /api/switch 200 0.773 ms - -
GET /api/validate 200 676.469 ms - -
GET /api/switch 200 2.490 ms - -
GET /api/switch 200 1.763 ms - -
GET /api/validate 200 523.542 ms - -
GET /api/switch 200 0.462 ms - -
GET /api/switch 200 0.541 ms - -
GET /ExperienceService/content/projects/pump%20trial%205 401 559.966 ms - -
GET /ExperienceService/viewcommandhost 304 538.388 ms - -
GET /ExperienceService/content/projects/pump%20trial%205 404 534.010 ms - -
[2019-09-30T22:02:58.194Z] info: [twx-studio:projectHelper] Building ves-ar-extension app: pump trial 5
[2019-09-30T22:02:58.513Z] info: [twx-studio:projectSettings] Notify preview windows: private-room-pump_trial_5
POST /api/project/resource/save 200 1275.681 ms - -
GET /api/switch 200 0.693 ms - -
POST /api/publish/ 200 408.080 ms - 15
[2019-09-30T22:02:59.372Z] info: [twx-studio:cad-import-filters:pvaroptimizer_gltf_mtg] b99c412406c8a1a48d17213162d05d527368f494 Creating gltf artifacts for: C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\dist\app\resources\Uploaded\Ilustración axial pump simple.pvz
[2019-09-30T22:02:59.495Z] info: [twx-studio:cad-import-filters] [pvaroptimizer.exe] pvaroptimizer Error:2032: Failed to open zip file "C:/Users/TI 0299/Documents/VuforiaStudio/Projects/pump_trial_5/dist/app/resources/Uploaded/Ilustración axial pump simple.pvz"
pvaroptimizer Error:2033: Failed to unzip PVZ file C:/Users/TI 0299/Documents/VuforiaStudio/Projects/pump_trial_5/dist/app/resources/Uploaded/Ilustración axial pump simple.pvz

[2019-09-30T22:02:59.564Z] error: [twx-studio:index] unhandledRejectionENOENT: no such file or directory, rename 'C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\resource_cache\mtg\Ilustración axial pump simple.gltf' -> 'C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\resource_cache\mtg\Ilustración axial pump simple.b99c412406c8a1a48d17213162d05d527368f494.gltf' { [Error: ENOENT: no such file or directory, rename 'C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\resource_cache\mtg\Ilustración axial pump simple.gltf' -> 'C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\resource_cache\mtg\Ilustración axial pump simple.b99c412406c8a1a48d17213162d05d527368f494.gltf']
errno: -4058,
code: 'ENOENT',
syscall: 'rename',
path:
'C:\\Users\\TI 0299\\Documents\\VuforiaStudio\\Projects\\pump_trial_5\\resource_cache\\mtg\\Ilustración axial pump simple.gltf',
dest:
'C:\\Users\\TI 0299\\Documents\\VuforiaStudio\\Projects\\pump_trial_5\\resource_cache\\mtg\\Ilustración axial pump simple.b99c412406c8a1a48d17213162d05d527368f494.gltf' }

Tags (2)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: problems with model target

I think Samuel is on the right track about filenames, specifically about accented characters in some of the filenames of your resources. For example:

Ilustración axial pump simple.pvz

I suspect should be something more like this

Ilustración axial pump simple.pvz

but the filename is getting munged because an encoding mismatch. Can you try renaming your resource files without any accented characters and see if that fixes the problem?

 

You might also be able to fix the problem by opening the project JSON files in a text editor (one that is aware of encodings) and fixing the filenames there with the correct encoding, if you want to keep the original filenames.

View solution in original post

3 REPLIES 3

Re: problems with model target

Hello,

 

It seems some files are listed in the Project but missing in hard drive.

Or it might be a syntax issue with some filename.

 

  • What do you have in the C:\Users\TI 0299\Documents\VuforiaStudio\Projects\pump_trial_5\resource_cache\mtg\ folder ?

 

Best regards,

Samuel

 

Re: problems with model target

Thank you Samuel!!! The thing is I have not deleted anything from any folder. This is only happens when I use the Model as a Target. I will try locate that folder to add the necessary files.
I will let you know what happens
Thanks!!!

Re: problems with model target

I think Samuel is on the right track about filenames, specifically about accented characters in some of the filenames of your resources. For example:

Ilustración axial pump simple.pvz

I suspect should be something more like this

Ilustración axial pump simple.pvz

but the filename is getting munged because an encoding mismatch. Can you try renaming your resource files without any accented characters and see if that fixes the problem?

 

You might also be able to fix the problem by opening the project JSON files in a text editor (one that is aware of encodings) and fixing the filenames there with the correct encoding, if you want to keep the original filenames.

View solution in original post