cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem with "Shading with Reflection" option

Newbie

Problem with "Shading with Reflection" option

Whenever I draw a solid model and choose the display option of "shading with reflection", my solid model does not show a side reflectio with a solid itself. Instead the solid disappears and there is a shadow which you can see in the attachment. I have tried different things and nothing works, all other option are working fine. When I run the same file on my school computer the image does not disappear when I select "shading with reflection". I have even tried reinstalling but its the same problem on my computer. I would apprciate if someone figures out the problem. Thank You

P.S. I am using PTC Creo Parametric 3.0 M020

4 REPLIES 4

Re: Problem with "Shading with Reflection" option

You might have a graphics card issue.

Do a forum search for win32_gdi. In short, this is adding the command graphics win32_gdi to your config.pro file.

This is always the 1st thing we try when graphics anomalies occur.

Welcome to the forum, Ali

Re: Problem with "Shading with Reflection" option

Ali,

Academic license at school differs from Student license on your PC. This can be the source of the problem, too.

  • try to change the color of your model, use RED color for example
  • try to change the room lightning

Martin Hanak


Martin Hanák

Re: Problem with "Shading with Reflection" option

Yes I have tried changing the color, Martin, but it does not work. Thanks for the tip though.

As for adding win32_gdi to my config.pro file, I do not know how to do it. I searched up in the forum but weren't able to add. So Antonius if you could tell the steps for adding win32_gdi, it will be great. Additionally, my graphic card is updated on my laptop, incase if this info is needed.

Thanks!

Re: Problem with "Shading with Reflection" option

Announcements