cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Slow editing notes

scotmoore
1-Newbie

Slow editing notes

Hi I need some help. My company just upgraded to Creo. I am now having an issue with preformance. in a drawing everytime i try to edit a note it takes about 35 seconds to open the properties. while doing this creo becomes unresponsive. after it opens it runs fast again until you try to edit a note. then you have another 35 seconds to wait. I am sure it is not the computer because they are new systems we got and are screaming fast... I was wondering if there was a config option not set correctly and creo has to check that each time then continue. thanks for the help.


This thread is inactive and closed by the PTC Community Management Team. If you would like to provide a reply and re-open this thread, please notify the moderator and reference the thread. You may also use "Start a topic" button to ask a new question. Please be sure to include what version of the PTC product you are using so another community member knowledgeable about your version may be able to assist.
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

ok it looks like it was the pro_font_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\Fonts option i had set

appearently it has to think about that everytime becuase I took that out and it works now like it should. I added it because I wanted to specify the font dir so the other creo user and I would both be using the same dir not the ones on our local machines. the fix i found was to just make sure we both have all the fonts we use in the defualt creo font location.

View solution in original post

6 REPLIES 6

just tried loading creo with it's default options and not my config file. there is no delay in editing text when using that so it must be something with my config.pro file so here it is maybe someone can spot the error.

drawing_setup_file \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\config\creo.dtl

tol_mode nominal

pro_unit_length unit_inch

pro_unit_mass unit_pound

todays_date_note_format %mm/%dd/%yyyy

tolerance_standard ansi

weld_ui_standard ansi

save_display yes

default_dec_places 3

edge_display_quality very_high

smooth_lines yes

shade_quality 14

skip_small_surfaces no

auto_associate_dimensions no

cmdmgr_trail_output yes

cpus_to_use 2

display_axes no

display_axis_tags no

display_coord_sys no

display_coord_sys_tags no

display_plane_tags yes

display_planes no

display_point_tags no

display_points no

dwg_export_format 2010

dxf_block_to_pro_symbol no

dxf_export_format 2010

dxf_out_comments no

dxf_out_sep_dim_w_breaks yes

file_open_default_folder working_directory

general_undo_stack_limit 200

intf2d_in_acad_ignore_3d no

intf2d_in_create_multiline_note no

intf2d_out_acad_mtext no

intf2d_out_acad_text_align as_is

intf2d_out_enhanced_ents spline_and_hatch

intf2d_out_open_log_window no

intf2d_out_pnt_ent yes

intf_in_dwg_pnt_ent no

intf_out_layer none

intf_use_variable_size yes

pdf_use_pentable yes

format_setup_file $PRO_DIRECTORY\text\prodetail.dtl

template_designasm $PRO_DIRECTORY\templates\inlbs_asm_design.asm

template_drawing C:\PTC\templates\b_drawing.drw

template_sheetmetalpart $PRO_DIRECTORY\templates\inlbs_part_sheetmetal.prt

template_solidpart $PRO_DIRECTORY\templates\inlbs_part_solid.prt

pen_table_file \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\TABLE.PNT

pro_format_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\formats

pro_plot_config_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config

pro_symbol_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\symbols

pro_texture_library \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config

pro_font_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\Fonts

search_path_file \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\SEARCH.PRO

system_colors_file \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\syscol.scl

pro_dtl_setup_dir P:\Pro Engineer\Config

save_drawing_picture_file no

set_trail_single_step yes

suppress_license_loss_dialog yes

tiff_compression g4

trail_delay 3

trail_dir W:\Wayne Trail

trail_dir P:\Pro Engineer\Scot Trail

use_8_plotter_pens yes

vrml_export_resolution high

web_browser_history_days 2

windows_scale 1

use_software_linefonts yes

intf2d_out_cgm_ver 3

sketcher_lock_modified_dims yes

If you believe it to be a config file problem then compare your config side by side with the default config.

Thanks I do know now it must be something with the config because the defualt does not do it. however a comparison between the 2 would not tell me much because almost nothing is the same as the default. I posted mine minus the map keys hopeing someone would know by looking at it what it was. alot of these settings came from my wildfire 3.0 config file I used. I just updated it to use with creo.

ok it looks like it was the pro_font_dir \\LINUX2\shared\ENGINEERING\Pro Engineer\Config\Fonts option i had set

appearently it has to think about that everytime becuase I took that out and it works now like it should. I added it because I wanted to specify the font dir so the other creo user and I would both be using the same dir not the ones on our local machines. the fix i found was to just make sure we both have all the fonts we use in the defualt creo font location.

View solution in original post

Dale_Rosema
22-Sapphire I
(To:scotmoore)

Where do you find the original config.pro to compare this too?

Also, how did you set the pro_font_dir if that was your error?

I am having similar situation with my setup.

Thanks,

Dale

Scot,

1.] do not use spaces in folder names (rename Pro Engineer to ProEngineer)

2.] try to map your share to disc letter ... eg. map \\LINUX2\shared to X:

and use pro_font_dir X:\ENGINEERING\ProEngineer\Config\Fonts

Martin Hanak


Martin Hanák
Announcements