cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

SOLVED
Highlighted
Moonstone

Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Hello everyone,

 

when trying to create a signal trough the Analytics Builder like described in the analytics-builder-quickstart tutorial i get the following Error:

 

GetAverageGoalAMS: Error ... Connection refused.

 

i already read the Thread 

Create Signals, Connection Refused 

but the provided solution link does not work anymore. 

 

Also my setup is a little bit different, since i have my foundation server running locally and the analytics Server in a docker container (apparently).

 

Any suggestions how i can connect with the analytics server from outside the container? The communication in the other direction seems to work, since my AnalyticsServerThing in the Composer has the

ConnectedStatus == true.

 

Let me know if you need any additional information.

 

Regards,

Dominik

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Hi Dominik

 

sure no problem.

You need first to confirm that the nginx container does not run on port 80, the output of docker ps, woudl be similar to:

ad88320f10ea        ptc/configurable-nginx:1.10.2                  "/etc/nginx/custom..."   3 days ago          Up 24 seconds       0.0.0.0:9800->80/tcp, 443/tcp                      nginx
 
here nginx runs on port 9800.
If that is the case, then here are the steps from the article, the properties to change varies depending on the version of ThingWorx analytics Server you are using 8.1 or 8.2, so make sure to update only the one for your version:
 
 
  1. Navigate to and Open the file %USERPROFILE%\twx-analytics\edge-config\analytics-server.properties
  2. Navigate to and Open the file %USERPROFILE%\twx-analytics\config\system-environment-variables.properties
  3. For Release 8.2
    1. Ensure that analytics.server.ip points to the right ip address:port in analytics-server.properties
    2. Ensure that microservices.server points to the right ip:port in system-environment-variables.properties
  4. For Release 8.1
    1. Ensure that both the analytics.server, analytics.server.ip, results.service.server properties and the microservices.server feature have the same exact IP address and Port Number 
      • The analytics.serveranalytics.server.ip, results.service.server properties ares from the file analytics-server.properties 
      • The microservices.server property is from the file system-environment-variables.properties​
    2. Save both files after the updates are complete
    3. Restart the Analytics Server

 

Hope this helps

Regards

Christophe

 

View solution in original post

4 REPLIES 4
Highlighted

Re: Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Hi Dominik

 

I think your situation is likely the same as in the post you find.

You can confirm this by executing docker ps -a and check if the nginx container runs on port 80 or not.

If it does not the solution from https://www.ptc.com/en/support/article?n=CS273969 should apply to you.

We did have some network issue earlier on which would explain why you could not access it, but I just check and it does work for me now, so you should be able to access it.

 

thanks

Christophe

 

Highlighted

Re: Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Hi Christophe,

 

thank you for your fast reply. Seems there is something wrong with my machine then, your link appears like this for me: 

 

linkError.png

I never saw anything similar and i didnt find any proper solutions in the internet. Could you either Copy Paste the important instructions from your link or tell me how to get this link to work for me please?

 

Thank you very much,

Dominik

 

PS:

the port of the nginx container is described as following: 443/tcp, 0.0.0.0:9800->80/tcp

Highlighted

Re: Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Hi Dominik

 

sure no problem.

You need first to confirm that the nginx container does not run on port 80, the output of docker ps, woudl be similar to:

ad88320f10ea        ptc/configurable-nginx:1.10.2                  "/etc/nginx/custom..."   3 days ago          Up 24 seconds       0.0.0.0:9800->80/tcp, 443/tcp                      nginx
 
here nginx runs on port 9800.
If that is the case, then here are the steps from the article, the properties to change varies depending on the version of ThingWorx analytics Server you are using 8.1 or 8.2, so make sure to update only the one for your version:
 
 
  1. Navigate to and Open the file %USERPROFILE%\twx-analytics\edge-config\analytics-server.properties
  2. Navigate to and Open the file %USERPROFILE%\twx-analytics\config\system-environment-variables.properties
  3. For Release 8.2
    1. Ensure that analytics.server.ip points to the right ip address:port in analytics-server.properties
    2. Ensure that microservices.server points to the right ip:port in system-environment-variables.properties
  4. For Release 8.1
    1. Ensure that both the analytics.server, analytics.server.ip, results.service.server properties and the microservices.server feature have the same exact IP address and Port Number 
      • The analytics.serveranalytics.server.ip, results.service.server properties ares from the file analytics-server.properties 
      • The microservices.server property is from the file system-environment-variables.properties​
    2. Save both files after the updates are complete
    3. Restart the Analytics Server

 

Hope this helps

Regards

Christophe

 

View solution in original post

Highlighted

Re: Thingworx Analytics creating Signal -> Connection refused

Awesome it works. Thank you, you made my day!

 

Edit:

There was no Port specified at all. I only had to add the ":9800" behind the mentioned ip addresses

Announcements

Thingworx Navigate content has a new home! Click here to access the new Thingworx Navigate forum!