cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Community Tip - Your Friends List is a way to easily have access to the community members that you interact with the most! X

Assembly Components keep pulling up as Hidden

RP_9430896
4-Participant

Assembly Components keep pulling up as Hidden

I am using Creo Parametric - Release 3.0 M110

I have an issue with an assembly and the corresponding drawing. Every time that I open up the drawing and/or the assembly model, two of the components (one is a part, the other is a subassembly) are hidden in the assembly. I can unhide both of these components without difficulty, either directly in the assembly model or in the drawing by going to the model tree and selecting unhide in model. After unhiding these components I save the drawing and the assembly model (we use ECTR as our PDM system). Unfortunately, when I open the drawing and/or model again, the same two components show up as hidden again. I've tried more times than I can count to fix this problem and we've investigated everything we can think of, to no avail.

Any help would be appreciated!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions


@RP_9430896 wrote:
I am using Creo Parametric - Release 3.0 M110

I have an issue with an assembly and the corresponding drawing. Every time that I open up the drawing and/or the assembly model, two of the components (one is a part, the other is a subassembly) are hidden in the assembly. I can unhide both of these components without difficulty, either directly in the assembly model or in the drawing by going to the model tree and selecting unhide in model. After unhiding these components I save the drawing and the assembly model (we use ECTR as our PDM system). Unfortunately, when I open the drawing and/or model again, the same two components show up as hidden again. I've tried more times than I can count to fix this problem and we've investigated everything we can think of, to no avail.

Any help would be appreciated!

Hi,

after unhiding components you have to save layer status using layer tree functionality and then save the assembly.


Martin Hanák

View solution in original post

4 REPLIES 4


@RP_9430896 wrote:
I am using Creo Parametric - Release 3.0 M110

I have an issue with an assembly and the corresponding drawing. Every time that I open up the drawing and/or the assembly model, two of the components (one is a part, the other is a subassembly) are hidden in the assembly. I can unhide both of these components without difficulty, either directly in the assembly model or in the drawing by going to the model tree and selecting unhide in model. After unhiding these components I save the drawing and the assembly model (we use ECTR as our PDM system). Unfortunately, when I open the drawing and/or model again, the same two components show up as hidden again. I've tried more times than I can count to fix this problem and we've investigated everything we can think of, to no avail.

Any help would be appreciated!

Hi,

after unhiding components you have to save layer status using layer tree functionality and then save the assembly.


Martin Hanák

Thank you for the reply. I'm afraid I don't quite follow. I opened the file and unhid the items. However, I can't find any option to save layer status. Are you referring to the command "Save Status" in the Visibility section of the View tab? If so, that button and the arrow menu next to it are both grayed out. I ran a search in Creo for "save layer status" and nothing popped up.

BenLoosli
23-Emerald II
(To:RP_9430896)

You need to switch your tree display from the Model Tree to the Layer Tree, then you can save the layer settings.

RP_9430896
4-Participant
(To:BenLoosli)

It worked. Thank you, both!

Top Tags